Havresmulpaj med blåbär
Det kliar i mina fingrar. Jag är sugen på att baka! Men jag har inte tid idag... För idag ska jag plugga arslet av mig. Läs igenom receptet, man dreglar ju.
Havresmulpaj med blåbär
6 port
Ingredienser:
2-3 nektariner
1/2 l färska eller frysta blåbär, cirka 250 gram
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör
Till servering:
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela och kärna ur nektarinerna.
Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i en ugnssäker form.
Halvtina och lägg i blåbären. Strö över socker och potatismjöl.
Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke.
Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg.
Fördela smuldegen över frukt och bär.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera med lättvispad vaniljsås.
Ja. Drägel!
mmmmmmmmmmmmmh...... fy fan