I'll never gonna fall again

Jag tror att kärlek är en sorts inbillning, eller vilja. Det är som om vi bara måste vara "den bästa" för någon annan och vi måste ha en "den bästa" som ska få eka i centrum av hjärnan för att vi själva ska må bra. 
Eller så kanske kärleken.. Vad är kärleken? Om kärlekern inte är inbillning eller vilja? Är kärleken allt som vi inte kan ta på? Innehåller kärleken alla känslor som vi kan känna? Är kärleken både inbillning, vilja, vishet, vänskap, misstro, tillit, gemenskap och allt det där?
Eller är kärleken inget hav med alla olika sorters känslor? Är kärleken en känsla för sig?


Isn´t she lovely?

Den här dagen har känts som en evighet. Den började med att jag och Emelie åkte längdskidor i Järbo, men vi tog snabbt fikapaus och under tiden hann en stor maskin ploga bort skidspåren vilket gjorde att det inte blev mer längdskidåkning för oss.. Vi gick istället på en kort promenad tillsammans med Malin och Jennie. Efter längdskidåkningen for vi jag och Emelie ned på stan, i Sandviken givetvis.  Just nu är jag barnvakt åt min syster som sover sött i mammas säng. Jag ska sova jag också.

Blinka lilla stjärna

Min stora fråga idag är; Vad är sanning? Att ljuga medvetet för att lögnen ska vara sanningen för någon annan, går inte att mätas med sanningen. Om man nu har en sanning uppbyggd på lögner, hur ska man då kunna få reda på sanningen? Om Didrik säger att kvinnan som sprang ned för kullerstensgatan hade långt, blont lockigt hår, men samtidigt är Olof helt övertygad om att hon faktiskt hade brunt kortklippt hår. För att få reda på hur det egentligen var, för att ta reda på sanningen, måste dom springa ifatt den där kvinnan och titta igen. Didrik och Olof har tur, för att sanningen i deras fall är ett substantiv. Om vi säger att ett mord har begåtts och polisen förhör en anhållen kvinna. Polisen frågar var hon befann sig vid 1-tiden i torsdags, vs den tiden två vittnen tycks ha sett kvinnan gå ut genom ytterdörren från huset där mordet begåtts. Kvinnan är helt övertygad om att hon befann sig hemma i sin blå soffa och tittade på nyheterna. Polisen frågar då grannarna om dom har sett att kvinnan befunnit sig i soffan, men grannarna säger att nej, det har vi inte. I ett sånt fall lyssnar man till det som låter mest trovärdigt för att få fram en form av sanningen, vilket troligen hade varit en slutsats där kvinnan häktats som misstänkt.

Det jag vill komma fram till är en annan fråga: Är sanningen alltid det mest trovärdiga?

Tankebubblor..

Linas kvällsbok

Jag, tillsammans med Emelie och Merna har varit och tittat på bio i Gävle, jag kom just hem. Linas kvällsbok, hette bion. Om du vill veta vad jag tycker och tänker om den så är det klart att du ska du få veta det - Den var bra. Den var väldigt söt. Det första jag tänker på när jag säger "Linas kvällsbok" måste nog vara spyor. Filmen innehöll väldigt mycket spyor. Det var tjocka spyor, som man bara kan få till genom att äta någonting som liknar pizza, eller Lasagne. Vit kräm med klumpar i. Men jag tipsar dig om att se den ändå, om du inte är väldigt känslig för spyor vs.

Kram från mig.