Universums hetaste plan.

Man tänker. Bearbetar tankarna. Bestämmer sig för någonting. Tänker igenom det ännu en gång. Man är nöjd med tanken. Berättar om den för sina närmsta. Man tänker igenom den ännu en gång. Fortsätter att tänka på den. Man formulerar om den. Man känner sig duktig. Lutar sig tillbaka. Och vad har man åstakommit? Ingenting.

Kännslomässiga spänningar..

Jag vet inte alls varifrån det kom, men här är jag. Arg. Ledsen. Besviken. Full av hopp.
Arg för att jag hade fel, mamma.
Ledsen för att jag inte vill se sanningen som den är.
Besviken för att det finns människor som sviker.
Full av hopp, allt kan bli bra. - Visst? 


Som Lars sa; - Att älska sig själv är ingen "satsa på dig själv" grej. Det är en "du duger som du är" grej. (...) Alla jag träffar, allt jag ser och allt och hör är ju ingredienser i mitt liv, det liv som jag är skylldig att älska och vårda. Jag är inte så bra på det, men jag jobbar på det.

Börja om. stanna kvar. - Inga svar

" En felaktig fras.
Du försvann som en
påsmygande vindpust.
Det stack mig hårt. 
Jag är kanske glad ändå "

Jag plockade en blomma någonstans på vägen..

Dagen igår.. Hur ska jag uttrycka mig?.. Den var helt enkelt... jättebra!


Under en lång väntan på Frida, passade jag på att plugga.
När hon äntligen dök upp, alldeles innanför dörren hos min far (där vi skulle mötas), skrev vi fina "Grattis-lappar" som satt på dom två gigantiska och vackra rosorna som vi skulle ge till Elina och Nelly i 32års present. Vi skulle nämligen på "Glasskalas", något att se framemot vs!

Mitt pekfinger närmar sig dörrklockplings-knappen. Jag trycker till och hör ett svagt "drrrrrr" inifrån. Nelly kommer farande mot dörren, (jag såg det genom fönstret) hon trycker ned dörrhandtaget och puttar till. - Heeeej! Vad kul att ni är här!
Vi ropar på Elina för att också få henne på plats. - Här, Grattis! Säger både jag och Frida och räcker fram en varsinn ros. Jag till Nelly och Frida till Elina. Flera välkomnande famnar bildar ett litet trevligt kramkalas och därefter landade ett glasskalas.

- Hugg in! säger Nelly när hon står på sin stol efter att ha fått all uppmärksamhet genom att klinka med skeden mot djuptallriken.
Födelsedagsbarnen passade på att frossa i sig så mycket dom kunde medans vi andra sjöng; - Ja, må dom leva. Ja, må dom leva. Ja, må dom leva uti hundrade år. Ja, visst ska dom leva. Ja, visst ska dom leva. Ja, visst ska dom leva uti hundrade år! .. Vi sjöng den på ett konstigt vis som jag inte kan, men jag förökte så gott jag kunde.

När vi alla var mätta och belåtna blev det frågesport. Det var en frågesport med glass som ämne, givetvis. Nelly och Elina hade kämpat för att få ihop hela 15 frågor. Det var ganska svåra frågor, tycker jag. Men det var roligt.

Nästa moment var "Frysleken". En helt ny lek, för mig, som gick ut på att tre peroner skulle improvisera en scen och när någon i publiken kände för att byta ut någon av de tre personerna ropade den "Frys!" och då fick den nya personen komma på en ny början på en ny scen.
Jag kände mig tråkig för jag inte sa "Frys" en enda gång, men det var hur kul som helst att bara se på.

Det där ljusgula huset på Vallongatan lyste av vänskap och humor den 11/10. Dom flesta var härligt klädda och alla var på gott humör. Det var "glassigt" vs..


Sedan for jag och Frida till Café Fredo. Där var det också skitkul.


..lilla jenny.

I'd be lost if I lost you.

Jag ska redogöra. Jag ska planera. Jag ska välja. Jag ska göra saker för min egen skull. Jag ska göra saker för någon annans skull. Jag ska hitta lösningar. Jag ska le. Jag ska vara trevlig. Jag ska vara snäll. Jag ska lotsas som ingenting. Jag ska vara smart.  Jag ska vara duktig. Jag ska presentera. Jag ska göra färdigt. Jag ska vara snabb. Jag ska vara ordningsam. Jag ska hinna i tid. Jag ska skratta. Jag ska finnas där. Jag ska veta saker. Jag ska ha koll. Jag ska trösta. Jag ska göra som dig. Jag ska vinna. Jag ska vara mig själv. Jag ska förklara. Jag ska visa. Jag ska trotsa. Jag ska hoppas. Jag ska tro.
- Jag ska så mycket.. Jag skulle aldrig orka, om jag vore utan dig.

Jag längtar mycket

Snart är det jul. Jag längtar efter allt julpynt för att då känns allt så varmt fast det är så kallt, och då känns allt så mysigt och kärleksfullt. Jag tycker om kärleken för att då känner man sig så betydelsefull också blir man ompysslad. Men man bli sviken också, det är dåligt.

Jag längtar till jul, för att jag har önskat mig en kamera. Jag vill så gärna veta om jag får den kameran eller inte. Jag hoppas att jag får den.

Jag fick en ny säng av mamma, i julklapp. i en jätte tidig julklapp. Jag vill aldrig kliva upp, men jag gör det ändå.



Imorgon är mitt höstlov slut.
Imorgon börjar skolan.
Snart fyller Nelly år.

Jag vill mycket

Jag vill åka till Gävle. Jag vill åka till Gävle och fika på Weyne´s. På Weyne´s har dom jätte gott kaffe, dyrt men gott. - Vill någon komma med mig till Weyne´s idag?


Jag vill
att snön ska vara kvar, hela vintern ut. Och när våren är här så ska den smälta, inte för fort, för då blir det slaskigt överallt. Slask tycker jag inte om. Snön ska smälta så sakta att man knappt märker att den håller på att försvinna, förens den har försvunnit.


Jag vill
att alla ska kunna laga god mat, som lasagne och grytor. Jag vill att alla ska ha möjlighet att äta god mat..


Jag vill
inte bli lämnad ensam. Jag tycker inte om att vara ensam. Den som är ensam ser så fruktansvärt ensam ut. Jag vill inte se ensam ut. Jag kan inte bli ensam, så länge jag har mamma här, och Nelly och min syster och min bror här.